Projektovanje solarnih elektrana

Solarna energija kao ključ u ruke za uštedu i/ili zaradu.

Naša druga kompanija Elektrovizija Solar kompletno osmišljava i sprovodi rešenja iz oblasti solarne energije tako da je vi možete maksimalno iskoristiti i smanjiti svoje troškove ili zaraditi distribuirajući je.

Šta su solarne elektrane i kako funkcionišu?

Solarne elektrane su postrojenja koja sunčevu energiju pretvaraju u električnu energiju, koju možemo koristiti za svakodnevne potrebe.

Njihov osnovni element su solarni paneli – generator solarne elektrane. Spajanjem većeg broja solarnih panela, preko komada, zapravo konstruišemo solarnu elektranu.

U okviru naših projekata, solarne elektrane su postavljane na svim vrstama krovova (crep, lim, tegola), kao i na zemljištu.

Drugi važan element su invertori koji energiju, odnosno sunčeve zrake, koje upiju solarni paneli pretvaraju u naizmeničnu struju.

Ono što je važno da znate je da, ukoliko se proizvede veća količina energiju (npr.1500kw) nego što je vama potrebno (vi potrošite 800kw), možete napraviti zalihu preostale energije (700kw) i iskoristiti kada vam bude potrebno – naredni mesec ili u hladnijim noćima, većim proizvodnim sezonskim potrebama i sl.

Obzirom  na to da je ovaj tip sistema, odnosno elektrana priključen na mrežu, nazivaju se još i mrežnim solarnim sistemima.

Vi imate ideju, mi imamo sve neophodno za realizaciju. Pogledajte neke od naših projekata:

PROJEKAT 1

Solarna elektrana Vinča

100kWp izradjena na krovu

PROJEKAT 2

Solarna elektrana

Sremska kamenica 6kWp

PROJEKAT 3

Solarna elektrana Vinča

820kWp na zemljištu i krovu

Kompletan projekat nama, ušteda vama!